forum logosu

Neler yeni

mta zaman gaming

Online Oyun Bilgi Paylaşım Forumu

Hoş geldin ziyaretçi! Forum paylaşımlarından yararlanabilmek için üye olmalısın! eğer üyeliğin varsa giriş yapabilirsin.

SparkIV Programı ve Kullanımı

OmerX

Server Sahibi
VIP Üye
Onursal Üye
Kolik
SparkIV 0.6.6 [Gta IV & EFLC]
Desteklediği Patch:
- GTA IV v. 1.0.0.0.
- GTA IV v. 1.0.1.0.
- GTA IV v. 1.0.2.0.
- GTA IV v. 1.0.3.0.
- GTA IV v. 1.0.4.0.
- GTA IV v. 1.0.0.4.
- GTA IV v. 1.0.6.0.
- GTA IV v. 1.0.7.0.
- EFLC v. 1.1.1.0.
- EFLC v. 1.1.2.0.

Link ziyaretçiler için gizlidir görüntülemek için Giriş yap veya Kayıt ol

SparkIV KULLANIMI

Araba Dosyalarını Oyuna Atmak

Ben örnek olarak Nissan GTR arabasını anlatacağım. Oyuna yükleyeceğimiz araba modellerini bir klasöre çıkartıyoruz. Klasöre çıkarttıktan sonra araba.wft ve araba.wtd olarak iki tane dosya çıkacaktır. Bunlardan birisi model dosyası diğeri ise kaplama dosyasıdır. Bu dosyaların adlarında bulunan araba yerine, GTA IV orjinal arabalarından değiştirmek istediğiniz arabanın adını yazacaksınız. Örneğin ben Nissan GTR'ı, Sultan RS adlı araba ile değiştirmek istiyorum. Bunun için dosya adlarını sultanrs.wft ve sultanrs.wtd olarak adlandırdım.

Şimdi bu dosyaları oyuna atmaya geldik. OpenIV veya SparkIV yardımı ile grand theft auto iv\GTA IV\pc\models\cdimages kısmında bulunan vehicles.img adlı dosyayı açıyoruz. Bu dosyayı açtıktan sonra OpenIV - SparkIV'den Import seçeneğini seçip atacağımız araba dosyalarını seçiyoruz. Böylece atacağımız araba dosyalarını Sultan RS arabası ile değiştirmiş oluyoruz. Böylece araba modelimizi başarıyla oyuna atıyoruz.

Handling, Vehicles, Carcols Ayarları

Handling, arabaları rahat, kendine özgü sürüş stilleri, modelin ayarlarına uygun kullanabilmek için ayarlanan bir özelliktir. Hatta bu ayarlar yapılmadığı takdirde en ufak döndürmede bile araba takla atabilir. Handling ayarları genellikle indirdiğiniz arabanın yanında bir Metin Belgesi içinde gelir. Fakat bazı arabalarda Handling ayarları bulunmamaktadır.

Vehicles ayarı, oyunda bulunan arabaların hangi özelliklerde olacağını belirtir. (Kanat, Sis Farı vs.)

Carclos dosyası, arabanın hangi renkleri içereceğini belirtir.

Şimdi arabamızın içinden çıkan ayarları tek tek uygulayacağız. İlk olarak Handling ayarını uygulamaya başlıyoruz. İşte arabamızın yanında çıkan Metin Belgesinin içinde bulunan Handling ayarları:

Kod:
Handling line:
SULTANRS	1680.0 0.85 85 0.0 -0.06 -0.27 0.52 6 0.224 1.8 350.0 0.31 0.57 0.7 30.0 1.56 1.27 13.5 0.12 0.4825 2.5 1.7 1.8 0.04 -0.12 0.0 0.5 1.0 1.0 0.7 1.5 0.0 110000 440010 1 1

Metin Belgesi Editörü ile grand theft auto iv\GTAIV\common\data dosyasında bulunan handling.dat dosyasını açıyoruz. Açtıktan sonra arama yardımı ile SULTANRS satırını aratıyoruz. (Üstteki koddan da görüldüğü gibi başta SULTANRS yazıyor.) Sultan RS satırını üstteki kod ile değiştiriyoruz. Böylece Handling ayarlarını yapmış oluyoruz.

Metin Belgesinden çıkan Vehicles ayarı:

Kod:
Vehicle line:
(Rare)
sultanrs,		sultanrs, 		car, 		SULTANRS, 		SULTANRS, 	VEH@LOW,	VEH@LOW_LU1_RI1,	1,	0,		0.320,	0.320,		0,	1,	1.0	,2,	ext_gang+ext_all+ext_strong
(Always)
sultanrs,		sultanrs, 		car, 		SULTANRS, 		SULTANRS, 	VEH@LOW,	VEH@LOW_LU1_RI1,	100,	999,		0.320,	0.320,		0,	1,	1.0	,2,	ext_gang+ext_all+ext_strong

Metin Belgesi Editörü ile grand theft auto iv\GTAIV\common\data dosyasında bulunan vehicles.ide dosyasını açıyoruz. Açtıktan sonra arama yardımı ile SULTANRS satırını aratıyoruz. (Üstteki koddan da görüldüğü gibi başta SULTANRS yazıyor.) Sultan RS satırını üstteki kod ile değiştiriyoruz. Böylece Vehicles ayarlarını yapmış oluyoruz.

Metin Belgesinden çıkan Carcols ayarı:

Kod:
Col line:
sultanrs, 0,0,100, 140,140,141, 142,142,143, 0,0,100,

Metin Belgesi Editörü ile grand theft auto iv\GTAIV\common\data dosyasında bulunan carcols.dat dosyasını açıyoruz. Açtıktan sonra arama yardımı ile SULTANRS satırını aratıyoruz. (Üstteki koddan da görüldüğü gibi başta SULTANRS yazıyor.) Sultan RS satırını üstteki kod ile değiştiriyoruz. Böylece Carcols ayarlarını yapmış oluyoruz.

Spark IV Kullanım anlatımı Gtaturk üyesi Emre 'ye aittir.

Tuninger

Kolik
Çok iyi anlatım olmuş :) .Eline sağlık :)

Alfonso Furkan

Onursal Üye
bencede çok iyi ama ben bu modlarla gta IV bozmaktan korkuyorum :D ama yinede yapmadan duramıyorum :D :D süperler :D
Link galiba kırık bu linkden indirebilirsiiniz;

SoNDoST

Kolik
Tamamdır abi burdaki herşeyi yaptım fakat oyuna girdiğimde oyuna yüklediğim hiçbir araba gözükmüyor sadece orjinalleri duruyor. Arabayı ortaya çıkarmak için oyun sırasında birşeylermi yapmam gerekiyor,yardım edermisin?

BaseLinE

Kolik
Ben indirdimde gta4.exe bulmamı istiyor dosyalarda hangi dosyayı gösterecem bilgisi olan varsa

OmerX

Server Sahibi
VIP Üye
Onursal Üye
Kolik
BaseLinE' Alıntı:
Bn indirdimde gta4.exe bulmamı istiyo dosyalarda hangi dosyayı gösterecem bilgisi olan varsa
Gta IV kurulu olması lazım bilgisayarında, eğer kurulu ise Gta IV simgesini göster düzelir.

OmerX

Server Sahibi
VIP Üye
Onursal Üye
Kolik
Evet, Gta IV ve EFLC'de çalışır.

Stenper

Kolik
Yav şu metin belgesi editörü ne Şahin'in handling ini ayarlıyamıom kaç gündür arıyom ...

Yardım lütfen. :/...